• Jídlem a pitím

    Vietnamská kuchyně

    Vietnamská kuchyně Jednou ze zvláštností asijské gastronomie je vietnamská kuchyně. Jde totiž o skloubení pravé asijské a dokonce, pro někoho jisté překvapení, také francouzské kuchyně. Bohužel je méně známá, ale možno, že se stane brzy velice vyhledávanou. Kdo hledá zdravou stravu, což je v posledních letech běžný a tradiční trend, jistě by měl nakouknout pod pokličky vietnamské kuchyně. Nejen že zde najde to pravé, ale také výtečné jídlo. Zde je kladen důraz na čerstvost potravin a použití těch nejdostupnějších plodin. Nejvíce se zelenina a ovoce podává právě v syrovém stavu a tím je zachován správný podíl vitamínů, minerálů a dalších důležitých látek. Cílem je získat z plodu jeho typickou chuť.…

  • Jídlem a pitím

    Francouzská kuchyně

    Francouzská kuchyně Mezi nejznámější kuchyně světa patří bezesporu francouzská. Většina osob si, když se řekne francouzská jídla, představí šneky, sýry a vína, což je jistě základ, ale líbezná Francie a její tradiční recepty jsou rozmanitější, než se zdá. Francouzská kuchyně je velice rozmanitá a její výstřednost si zakládá na prolínání se výrazných chutí. Díky tomu byla zařazena do nehmotných památek světového dědictví UNESCO, což ji jistě právem náleží. Velkou roli ve francouzské kuchyni hraje i zelenina, což je jakýsi pozůstatek z dob kralování velkého panovníka Ludvíka XIV. Tehdy byla zelenina považována za jídlo chudých, ale Ludvík byl bezbřehý gurmán, a protože pro něj maso bylo již tak tradiční, až nudné,…