• Jídlem a pitím

    Léčivá síla zázvoru

    Léčivá síla zázvoru Zázvor obecný má svou domovinu pravděpodobně v Číně nebo Indii. Oddenky zázvoru se těší velké oblibě zejména v gastronomii snad od nepaměti. V Indii a Číně by bez zázvoru tamní kuchyně nemohla existovat. Pro svoji typickou štiplavou chuť se hodí jak k masu, tak do omáček, polévek a dalších asijských pokrmů. Ale i v evropské kuchyni zdomácněl již od středověku a v dnešní době zažívá svou novorenesanci. Léčivá síla zázvoru Vůně zázvoru je zcela typická a intenzivní, což způsobují esenciální oleje. Dále pak obsahuje celou řadu zdraví prospěšných látek, jako jsou vitamíny A, C, B, E nebo minerály (hořčík, draslík, fosfor, vápník, železo). Pikantní chuť má pak na svědomí tzv. gingerol,…