• Jídlem a pitím

    Arabská kuchyně

    Arabská kuchyně Arabská kuchyně se vaří v několika státech Předního východu. Což jsou země jako Turecko, Írán, Iráku, částečně i Egyptě a Súdánu. I když některé z těchto krajů mají vlastní recepty a tradiční kuchyň, obecně má i arabská gastronomie také svá vlastní a originální specifika. Používají se zde takové suroviny, jako je v první řadě rýže, jogurty, fazole i jiné luštěniny, dále nepostradatelná zelenina, často jsou přidávány do pokrmů datle, i maso a mnoho koření. Hodně se zde pracuje s čerstvými bylinkami, jako máta, petržel a tymián. Z koření je to česnek, šafrán, kmín, skořice a také koření turmerik, což je koření podobné zázvoru. Arabská jídla jsou pestrá, tak…

  • Jídlem a pitím

    Africká kuchyně

    Africká kuchyně Stěží se popisuje kuchyně, která se rozléhá po celém kontinentu od vyspělé civilizace až po křovácké kmeny. Jídlo připravované v Africe je silně ovlivněno okolními státy, takže východ tíhne ke kořeněné a vegetariánské Asii, kdežto na severozápadu jsou jídla téměř španělská. Avšak i taková africká klasika se najde a to především ve středu černého kontinentu. Důležité je zmínit, že i když jsou jídla mastná, plná omáček, rajčat, mas a dalších složek, je tradicí jíst pokrm rukama. Pokud už nějaká nástroj Afričané používají, tak je to lžíce. A pokud chcete mít skutečný požitek z afrického jídla, pak se také oddejte užívání pouze vlastních rukou. Nejčasnějším pokrmem, typickým pro Afriku…