• Jídlem a pitím

    Maďarská kuchyně

    Maďarská kuchyně Jídla pro pořádné chlapy, tak by se mohla stručně charakterizovat maďarská kuchyně, pochoutky plné masa a pikantních chutí. Tím je maďarská kuchyně vyhlášená po celém světě a jak se řekne jídlo a Maďarsko, většině lidí se vybaví základní suroviny, které se při přípravě pokrmů používají a to klobásy, hovězí i vepřové maso, zelí a papriky. A to všechny – čerstvé, chilli papričky a také koření. Hodně se také používá smetana – kolikráte na zjemnění chutí, dále česnek, cibule, rajčata, kapusta, zvěřina a vše dovršuje tokajské víno. Samozřejmě se i zde nezapomíná na kvalitní sladký zákusek, který Maďaři milují. Guláš Nejslavnějším jídlem z Maďarska je bezesporu guláš. Pokud nahlédneme…