• Jídlem a pitím

    Papoušková buchta

    Ingredience: 300 g polohrubé mouky 150 g cukru krystal 5 vajec 1 tuk na pečení (Hera, Stella) 1 smetana 12% 1 kypřící prášek 1 vanilkový cukr 3 různé pudinky (malinový, vanilkový, čokoládový)       Postup: Vejce, cukr, tuk a vanilkový cukr utřeme, poté přidáme smetanu a mouku s kypřícím práškem. Vše důkladně zamícháme. Těsto si rozlijeme do třech misek a do každé nasypeme jiný puding. Na vymaštěný a vysypaný plech dáváme lžící střídavě těsto na plech. Pečeme asi 20 minut v předem vyhřáté troubě, asi na 180 stupňů. Buchtu můžeme polít i čokoládovou polevou. Dobrou chuť :-).   autor: Dana Boudová obrázky: Dana Boudová