• Jídlem a pitím

    Čokoládová bábovka

    Ingredience: 250 g polohrubé mouky 4 vejce 100 g oleje 100 g vody 100 g cukru krystal 1 vanilkový cukr 1 prášek do pečiva 100 g mléčné nebo hořké čokolády (strouhané), může být i najemno nadrcená větší čokoládová figurka   Postup: Žloutky ušleháme s olejem, cukrem a vanilkovým cukrem. Mouku smícháme s práškem do pečiva a z bílků ušleháme sníh. Do ušlehaných žloutků přidáváme střídavě ušlehané bílky a mouku. Nakonec do těsta pomalu vmícháme nastrouhanou čokoládu. Těsto nalijeme do tukem vymaštěné a hrubou moukou vysypané bábovkové formy. Bábovku vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 45 minut, (10 min pečeme na 200 stupňů, poté ztlumíme na 100 stupňů). Tip: Pokud chceme bábovku ještě vylepšit…