• Jídlem a pitím

    Kanadská kuchyně

    Kanadská kuchyně Nepříliš známou je jistě kuchyně studeného severo-amerického státu Kanada. Tato země je silně ovlivněna řadou jiných národů, zejména těch, které ji v minulosti okupovaly. A vzhledem k tomu, že je to země rozsáhlá, objevují se i v jiných místech vlastní specifika kanadské kuchyně. Jiné je to například ve velkých městech, kde je až příliš znát vliv z jihu, tedy USA. Na vesnicích a malých městech je jsou to zas produkty z vlastní výroby, tudíž zcela rozdílný typ stravování. Znát je zde i vliv irského národu, neméně Skotů a samozřejmě Francouzů. To je především východní oblast, naopak na západě je znát silné ovlivnění ruské, ukrajinské a také skandinávské kuchyně.…

  • Jídlem a pitím

    Africká kuchyně

    Africká kuchyně Stěží se popisuje kuchyně, která se rozléhá po celém kontinentu od vyspělé civilizace až po křovácké kmeny. Jídlo připravované v Africe je silně ovlivněno okolními státy, takže východ tíhne ke kořeněné a vegetariánské Asii, kdežto na severozápadu jsou jídla téměř španělská. Avšak i taková africká klasika se najde a to především ve středu černého kontinentu. Důležité je zmínit, že i když jsou jídla mastná, plná omáček, rajčat, mas a dalších složek, je tradicí jíst pokrm rukama. Pokud už nějaká nástroj Afričané používají, tak je to lžíce. A pokud chcete mít skutečný požitek z afrického jídla, pak se také oddejte užívání pouze vlastních rukou. Nejčasnějším pokrmem, typickým pro Afriku…