• Jídlem a pitím

    Indonéská kuchyně

    Indonéská kuchyně Velmi rozmanitou kuchyní se může pyšnit ostrovní stát Indonésie. Už jen to, že se jedná o souostroví, může napovědět, že hlavním důvodem jmenované rozmanitosti bude především jednotlivé oddělení samotných ostrovů. Dalším důvodem je vliv okolních států. Tak například na severozápadě, kde je blízká tradiční Asie, je také znát vliv klasických asijských kuchyní. Naopak na úplném protipólu této oblasti ležící Austrálii dodává indonéské kuchyni v této oblasti protinožský náboj. Pokud budeme indonéskou kuchyni charakterizovat tak nějak všeobecně, nabídne se nám opět dávka rozmanitosti. V exotické Indonésii je hodně používá kombinace několik výrazných chutí, jako jsou sladkokyselé nebo ostré. Časté je použití kokosového mléka, samozřejmě že jednou ze základních ingrediencí…