-
Italská kuchyně
Italská kuchyně I když je dnes italská kuchyně jednou z nejoblíbenějších, je nutno zmínit, že původem jde o jednu z nejlevnějších a obyčejných kuchyní. Italové vařili prakticky z mouky, vody, rajčat a bazalky. Proto jsou dominantou Itálie těstoviny či pizza. Italská kuchyně je poměrně lehká, svěží, základem je vždy čerstvost všech použitých surovin a také jejích barevnost. Na vizuální složku je kladen také značný důraz. Proto jsou často používány kontrasty bílé mozarelly, zelené bazalky a sytě červených rajčat. Takto mimochodem vznikla první italská pizza. Placka z těsta, na ní rajčata, mozarella i bazalka měly symbolizovat italskou vlajku. Tato pizza byla připravena pro královnu Margaritu, které ihned zachutnala a ta ji…
-
Lasagne
Ingredience: balíček lasagní 500g ( zakoupíte ve všech supermarketech) 500 – 600g mletého vepřového masa 1 cibule olej (sádlo) 1 stroužek česneku sůl 1 malá lžička bazalky 1 malá lžička oregána kečup (dle potřeby) nastrouhaný sýr eidam Bešamelová omáčka 1 – 2 kostky jakéhokoliv neochuceného taveného sýru 2 lžíce hladké mouky 250 ml mléka 1 lžíce másla sůl Postup Na oleji nebo sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme mleté maso. Za stálého míchání ochutíme solí, rozmačkaným česnekem, bazalkou a oregánem, ke konci přidáme kečup. Masovou směs dusíme. Nakonec odstavíme a připravíme si bešamel: Na másle opražíme hladkou mouku a po troškách přiléváme mléko, poté přidáme tavený sýr. Směs vmícháme…