Nové kasinové hry 2023

  1. Jaké Jsou Herní Automaty Pro Dospělé 2023: PLAY n GO BLACK MAMBA SLOT REVIEW Nasaďte si černé tričko a dupací boty a připravte se na další heavy metalový koncert pořádaný Play n GO
  2. Hry Na Mobil Ke Stažení Zdarma Automaty 2023 - V podstatě, pokud nechcete trávit čas zkoumáním bonusových nabídek, nejlepší je otevřít si účet u populárního sázkového webu a použít jeho osvědčené propagační akce
  3. Online Systém Hracích Automatů: Takže než budete sedět u stolu blackjack, důrazně doporučujeme naučit se všechna pravidla

Kasino bonus žádný vklad aams 2023

Které Jsou Nejlepší Kasinové Automaty Které Můžete Hrát Zdarma Online 2023
Existují 951 výherní automaty, které si můžete užít (v době psaní), s sázkami od pouhých jednoho centu
Hrát Zdarma Hrací Automaty Zdarma 2023
Chcete-li začít provádět vklad, musíte nejprve nastavit online bitcoinovou peněženku pro správu všech vašich vkladů a dalších transakcí
Pokud se vydáte na herní podlahu, když už máte špatnou náladu, pouze zvýšíte negativitu, která vás obklopuje

Online kasino vysoké zisky

Online Kasino Vklad 5 Euro Bonus 2023
Chytání ryb může být těžký úkol, pokud jste nováček v práci
Jak Používat Triky Pro Výhru Na Výherním Automatu V 2023
Všechny tyto řeči o klubech a agentech vás mohou zmást, pokud nejste obeznámeni s tím, jak PPPoker funguje
Online Kasino Bez Stahování 2023

Italská kuchyně

Hedy

Italská kuchyně

I když je dnes italská kuchyně jednou z nejoblíbenějších, je nutno zmínit, že původem jde o jednu z nejlevnějších a obyčejných kuchyní. Italové vařili prakticky z mouky, vody, rajčat a bazalky. Proto jsou dominantou Itálie těstoviny či pizza.

Italská kuchyně je poměrně lehká, svěží, základem je vždy čerstvost všech použitých surovin a také jejích barevnost. Na vizuální složku je kladen také značný důraz. Proto jsou často používány kontrasty bílé mozarelly, zelené bazalky a sytě červených rajčat. Takto mimochodem vznikla první italská pizza. Placka z těsta, na ní rajčata, mozarella i bazalka měly symbolizovat italskou vlajku. Tato pizza byla připravena pro královnu Margaritu, které ihned zachutnala a ta ji nařídila péct. Podle ní se i jmenuje. Časem byly přidávány další suroviny a dnes je tak nabídka světoznámé pizzy nepřeberná.

Mimo zmíněnou mozarellu, bazalku a rajčata jsou v italské kuchyni také často používány kapary, olivový olej, ze sýrů také parmazán, balsamico, sušená rajčat, nakládané houby, a z uzenin lohodné prosciutto anebo mortadella.

Těstoviny jsou velkou kapitolou italské kuchyně. Prý existuje na čtyři sta druhů těstovin, což se asi nedá jen tak představit. Samozřejmě jsou mezi nimi i ty slavnější, jako špagety, makaróny, lasagne, gnocci, penne, ravioly, torteliny či fusilli. Nejčastěji se vyrábějí ze semolinové mouky a vody, ty kvalitnější obsahují i vejce.

Klasická italská jídla

Autor obrázku: Nico Kaiser

Bruschetta

Velice častý recept, podávaný jako předkrm. Základem je bílý chléb, na který se klade směs rajčat bazalky, olivového oleje a česneku a zapéká se.

Carpaccio

Je také slavný italský předkrm a jde o velice tenké plátky syrového masa pokapané citrónem a pepřem. Jsou i varianty zeleninového carpaccia.

Brodetto

Je velice hustá rybí polévka, která mimo ryby obsahuje i plody moře, jako mušle či krevety.

Caprese

Předkrmy jsme ještě neskončili. Velice oblíbený je caprese, což jsou plátky rajčat a mozarelly skládané a pokapané olivovým olejem, spolu s bazalkou.

Autor obrázku: jules

Minestrone

Italská polévka se spoustou zeleniny a někdy jsou přidány i těstoviny.

Prosciutto e melone

U nás si získává velkou oblibu. Plátky žlutého melounu jsou obaleny v plátcích prosciutta. Výtečný předkrm.

Lasagne

Slavné lasagne jsou zapečené plátkové těstoviny, kde se vrství jak samotné těstoviny, tak směs masa a rajčat a střídá se s bešamelem. Existují i varianty se špenátem aj.

Panna cotta

Lahodný italský desert, připravený z mléka, cukru a želatiny. Podává se s ovocnými omáčkami a čerstvým ovocem.

Risotto

Existuje několik druhů risotta, ale prakticky jde o to, co známe i u nás. Vařená rýže s kousky masa, zeleniny, plodů moře apod.

Tiramisu

Velice slavný italský zákusek, jehož základem jsou piškoty, mascarpone, káva, smetana a cukr. Nakládá se a nechává se v chladu odležet. Podává se ke kávě a posypaný cukrem.

Spaghetti all‘ Apio

Velice jednoduchá a oblíbená příprava špaget. Základem jsou rajčata, chilli papričky, česnek a také čerstvá petrželka.

Ragu alla bolognese

Masová směs, často podávaná s těstovinami. Jde o hovězí a vepřové maso, dušené s rajčatovou omáčkou, zeleninou, kořením a podlévané vínem.

Autor obrázku: Cooking etc.

Gnocchi

Udávají se mezi těstovinami, i když ve své podstatě jimi nejsou. Jedná se o bramborové knedlíčky, které se podávají s různými omáčkami. Ať už klasická rajčatová, tak sýrová nebo pesto

Polenta

Kukuřičná kaše, dříve jako jídlo chudých, dnes běžné i v luxusních restauracích. Podává se jako příloha k masu, zelenině aj.

Pesto

Je tuhou omáčkou, která je přidává do řady italských jídel. Jde o směs stlučené bazalky, česneku, soli, piniových oříšků, olivový olej a parmezán.

Zmrzlina

Králem zmrzliny je Itálie. Zde vznikla a zde je ta nejlepší. Původ zmrzliny bychom mohli datovat do 16. století, období vlády Kateřiny Medicejské.

Single content advertisement bottom
Related posts
Your comment?
Leave a Reply