• Jídlem a pitím

    2x letní pohoštění

    Okurkový chlebíček Ingredience: salátová okurka nakládaná červená řepa ve sklenici malá hlávka červeného zelí šunka -množství si rozmyslete sama majolka sůl cukr ocet kopr na ozdobení Postup: Nedávno jsem vám nabízela  „Fialovou okurku„, vzpomínáte si? Dnes si uděláme malou změnu. Postupujte stejně, akorát do misky přisypte červené zelí a šunku. Nezapomeňte hezky pokrájet nebo pomixovat! Až budete mít všechno v misce, ochuťte připravenou směs solí, cukrem a octem,  vmíchejte majolku. Salátovou okurku opět pokrájejte jako veku na chlebíčky. Jednotlivé plátky hezky naaranžujte na mísu. Dbejte, aby se vám plátky na míse řadily stejným řezem vedle sebe. Pokladete kopečky – to už znáte – ozdobíte koprem a je hotovo. Celý tác…

  • Jídlem a pitím

    3x snadné letní pohoštění

    Salát pro osvěžení v horkém létě Ingredience: kiwi hlávka čínského zelí plechovky kompotovaného ananasu Přináším vám recept na osvěžující salát. Ingredience jsou snadno k dostání a ani příliš „nerozesmutní“ stav vaší peněženky. Na přípravu salátu potřebujete pár minut, prkénko, hlubší misku a otvírák na konzervy. Máte? Dobře, můžeme začít. Je třeba koupit čtyři kousky kiwi, jednu hlávku čínského zelí a dvě plechovky kompotovaného ananasu. Čínské zelí ponechte vcelku, překrojte celou hlávku na půl a ještě jednou na půl. Dostanete čtvrtky, které půjdou dobře krájet na nudličky. Nemusíte krájet nijak tenké. Nasypete do misky. Oloupejte kiwi a stejně jako zeli, nejprve rozkrojte podélně a pak ještě jednou podélně, vzniklé části pokrájejte…