Kasino automaty ke stazeni zdarma 2023

  1. Povolení K Automatu 2023: San Francisco se ve stejnou dobu utká s Philadelphií
  2. Hrát Nejlepší Online Sloty Zdarma 2023 - To znamená, že nabízejí ceny, bonusy, poskytují hodnotu zábavy a nabízejí výplatu
  3. Kasinové Hry S Bonusem Za Skutečné Peníze 2023: Krása této královny vás určitě bude soustředit na tuto hru po dlouhou dobu

Online bonusové hrací automaty online

Hrat Zdarma Automaty Klasicke 2023
Kromě toho, že vzrušující výherní automat, jeho jednoduché hrát stejně
Virtuální Poker Hra Zdarma
Požadavek na protočení výher zdarma je 40krát
Státní herní rada dala Heidnerovi herní licenci pro video poker a sloty v roce 2023

Online hry automaty zdarma bez registrace 2023

Jak S Největší Pravděpodobností Vyhrát Na Automatech V Roce 2023
Znalost výhod a nedostatků hazardních her vám umožní učinit informované rozhodnutí při hledání nejlepšího kasinového webu pro hraní her se skutečnými penězi
Zahrajte Si Zdarma Kasino Sloty Bez Stahování A Bez Registrace 2023
Kolik z nich odpočívá na vavřínech a kolik jich skutečně vystupuje až do nuly
Registrace Hracu Automatu 2023

Jídlem a pitím

Norská kuchyně

Norská kuchyně

Milovníci ryb a rybích specialit najdou zalíbení v norské kuchyni. Ta je přímo rybím rájem. Důvod je jasný – Norsko je světová velmoc, co se týče rybolovu. Zdejší ryby se vyváží do celého světa, zpracovávají se, suší se, nebo konzervují.

Kromě ryb se často pracuje také se sobím a losím masem, zeleninou, hojně se jako příloha vyskytují brambory, obilné produkty a pečivo, hodně se objevují i marmelády nebo kompotované ovoce. Velice časté jsou brusinky, které mimo jiné slouží i pro vylepšení někdy i nudných chutí. Norská kuchyně je známá také tím, že koření se užívá velice zřídka. Obvykle stačí to základní – sůl a pepř, jako pravá skandinávská kuchyně, i tato obsahuje jako jednu ze základních kořenících směsí kopr a používá se tu i kardamom a kari. Ze surovin je pak nutné ještě jmenovat hnědý sýr, také kozí sýr a syrovátka.

Nebylo by férové, nezmínit se i o významných plodech, které se běžně v Norsku vyskytují. Tradiční jahody, jablka i dokonce třešně, švestky aj. nejsou pro nás ničím zvláštním. Hojně se zde daří i lesnímu ovoci. Jahody, maliny, borůvky nebo ostružiny známe, ale magickým pro nás bude plod Ostružiníku morušky, což jsou malé plody, připomínající malinu s velmi nevyzrálou barvou. Vyskytují se v Norsku a to velmi vzácně. Naleziště jsou tajná a dokonce i samotní Norové si místa sami mezi sebou nesdělují.

Flatbrod

Autor obrázku: Toyni Tobekk

Je klasickým norským pečivem. V překladu znamená plochý chléb a jedná se o tenké listové a křupavé placky, podávané samotné, nebo k některým pokrmům. Dalším výhradně norským pečivem je leper, což jsou bramborové placky.

Množství ryb, které se v Norsku nachytají, jsou dále zpracovány nejen k okamžitému použití, ale také se konzervují. Zajímavým způsobem je určitě sušení ryb. Osolí se a na vysokých dřevěných konstrukcích se suší, dokud není zcela žvýkatelná. Když takovou ryby po čase vhodíme do vody, opět získá svůj původní tvar a může se připravovat. Ryby se nejvíce suší na souostroví Lofoty.

Fiskepudding

Jak už název napovídá, jedná se o rybí puding. Kousky ryb jsou povařeny ve směsi a poté nalévány do misek. Nechají se vychladnout a poté podávají. Je to jakoby taková rybí paštika.

Autor obrázku: jonasosthassel

Fiskeboller

V Norsku nesmí chybět ani další zpracování ryb, tentokrát jsou to rybí karbanátky, jež se následně smaží a podávají s kořeněnou omáčkou. V tu chvíli jde o klasické a výtečné norské jídlo.

Raspeballer

Od ryb se trochu vzdálíme a uvedeme na stůl pravé národní norské jídlo, což jsou knedlíky plněné masem a podávají se jako příloha, nejčastěji k hrachové kaši. Dají se přirovnat k našim chlupatým knedlíkům.

Zvláštní norskou pochoutkou je vařená ovčí hlava, která již při představě vyvolává odpor.

Gammalost

Není samotné jídlo, ale domácí potravina, konkrétně norský sýr, vyráběný z kyselého mléka.

Velryby

Velikou delikatesou a žádaným artiklem je velrybí maso. Tradičně z něj Norové dělají steaky. Jakby také ne, když se k tomu obrovské kusy rybího masa perfektně hodí.

Deserty

V Norsku se hodně dělají vafle a polévají se omáčkou z čerstvých lesních plodů. V cukrárně nebo kavárně si můžete objednat výtečný Eplekake med is, což je jablečný koláč s vanilkovou zmrzlinou a skořicí.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *