Nové kasinové hry 2023

  1. Jaké Jsou Herní Automaty Pro Dospělé 2023: PLAY n GO BLACK MAMBA SLOT REVIEW Nasaďte si černé tričko a dupací boty a připravte se na další heavy metalový koncert pořádaný Play n GO
  2. Hry Na Mobil Ke Stažení Zdarma Automaty 2023 - V podstatě, pokud nechcete trávit čas zkoumáním bonusových nabídek, nejlepší je otevřít si účet u populárního sázkového webu a použít jeho osvědčené propagační akce
  3. Online Systém Hracích Automatů: Takže než budete sedět u stolu blackjack, důrazně doporučujeme naučit se všechna pravidla

Kasino bonus žádný vklad aams 2023

Které Jsou Nejlepší Kasinové Automaty Které Můžete Hrát Zdarma Online 2023
Existují 951 výherní automaty, které si můžete užít (v době psaní), s sázkami od pouhých jednoho centu
Hrát Zdarma Hrací Automaty Zdarma 2023
Chcete-li začít provádět vklad, musíte nejprve nastavit online bitcoinovou peněženku pro správu všech vašich vkladů a dalších transakcí
Pokud se vydáte na herní podlahu, když už máte špatnou náladu, pouze zvýšíte negativitu, která vás obklopuje

Online kasino vysoké zisky

Online Kasino Vklad 5 Euro Bonus 2023
Chytání ryb může být těžký úkol, pokud jste nováček v práci
Jak Používat Triky Pro Výhru Na Výherním Automatu V 2023
Všechny tyto řeči o klubech a agentech vás mohou zmást, pokud nejste obeznámeni s tím, jak PPPoker funguje
Online Kasino Bez Stahování 2023

Finská kuchyně

Hedy

Finská kuchyně

I když finská kuchyně není světově vyhlášená, jistě stojí za důležitou zmínku. Stolování, příprava pokrmů a vůbec sestavení jednotlivých chodů je ve Finsku na tak vysoké úrovni, že tato pestrá a zdravá kuchyně si vlastní místo ve světovém žebříčku oblíbenosti pokrmů silně buduje a jistě v následujících letech dosáhne kýženého výsledku.

Ale buďme rychlejší a než se tak stane, informujme se o této severoevropské kuchyni ještě dnes.

Základ každé národní kuchyně je podnebí, které určuje druhy surovin a tudíž i složení v jednotlivých pokrmech. Finsko je přímořská země, obdařena navíc spoustou jezer. Nebude tudíž žádným překvapením, že se zde hojně vyskytují ryby a rybí speciality a také mořské plody.

Dalším prvkem, který výrazně ovlivňuje tvář finské kuchyně je golfský proud, jenž s sebou přináší zvýšenou průměrnou roční teplotu, než je u severských ledových zemí zvykem. Proto se zde daří zelenině a ovoci, které také hrají jednu z hlavních rolí ve finské kuchyni.

Mimo ryby, jako jsou pstruzi, finské bílé ryby, úhoři, štiky, tresky, sledi, lososi, murény a mořské plody, jsou pokrmy připravovány z kuřecího, sobího a losího masa. V malé míře se vyskytuje i hovězí a vepřové. Hojně se zde vyskytují houby, kapusta, zelí, obilí, tudíž i domácí pečivo a omáčky nebo deserty se často připravují s lesním ovocem, jako jsou moruše, borůvky a jiné bobule.

Polévky

Autor obrázku: jeffreyw

Ve Finsku je oblíbená a tradiční příprava polévek. Častá je hrachová se slaninou a kousky uzeného masa. Díky velkému výskytu hub jsou zde obvyklé houbové polévky, většinou z lišek a smetanou. No a samozřejmě že se zde vaří polévky i z ryb. Kousky ryby se mísí s bramborami, zeleninou a dalšími přísadami.

Jestliže si vyžádáme předkrm, bude nám nabídnut, s největší pravděpodobností, pokrm s uzeným lososem. Obvykle nějaký menší salát, s tmavým pečivem.

Palapaisti

Je oblíbené dušené maso s mrkví. Nejčastěji se používá maso sobí, i když některé receptury uvádí hovězí. Zahušťuje se a zjemňuje smetanou a okoření se bílým pepřem. Je podáváno jako hlavní jídlo.

Karjalanpaisti

I tento, pro nás krkolomný název, je jméno hlavního pokrmu, často podávaného v tradičních finských domácnostech. Směsi několika mas, koření, jako je bobkový list či nové koření, cibule a mrkve pečeme v troubě a poté podáváme s přílohou.

Autor obrázku: Shiv

Poronkäristys

Specialitou ze sobího masa je tento pokrm, který se připravuje dušením masa se směsí česneku, pepře, solí a vše zalité pivem. Je to nejen finská specialita, ale národní pokrm tamějším Laponců.

Porkkanalaatikko

Není sice pokrm z pórku, ale je to velice blízko, také zelenina. Jedná se o mrkvový nákyp. Ve Finsku se vůbec často připravují zeleninové nákypy, jakým je brukvový nákyp. Někdy se můžeme setkat s maksalaatikko, což je pro změnu nákyp z jater.

Karjalanpiirakka

Pokrm, konkrétně pečivo s bramborovou kaší. Což je možná poněkud zvláštní, ale v konečné podobě chutné. Z těsta se vyválí placka, na kterou se dává bramborová kaše a okraje se zavinou jakoby dovnitř. Zapéká se a konzumuje se mírně teplý.

Laskiaispulla

Tradičním finským desertem je sladká žemle z kynutého těsta, která se po upečení a vyhladnutí rozřízne a plní se mandlovým krémem. Někdy i šlehačkou.

Single content advertisement bottom
Related posts
Your comment?
Leave a Reply