• Jídlem a pitím

    Vyzkoušejte španělskou gastronomii

    Vyzkoušejte španělskou gastronomii Španělské potraviny jsou v gastronomii považovány za špičku, protože se z nich dají vykouzlit mnohé delikatesy. Vedle jamónu, španělské sušené šunky, která bývá využívána nejen ve studené kuchyni, ale také při vaření, bývá v oblibě také španělský olivový olej a také samotné olivy. Vynikající je například španělský pstruh s jamónem, mandlemi a česnekem, který se zapéká na grilu či v troubě, nebo třeba lososové balíčky s pečenou zeleninou, kde výrazně dominuje chuť masa zabaleného v tenkém plátku této šunky. Jamón se však dá zajisté použít také pro přípravu těstovin. Z několika málo surovin se dají za pár chvil vykouzlit na jazyku se rozplývající tagliatelle se smetanovou omáčkou, hráškem a sušenou šunkou, které si oblíbíte ještě…